torek, 26. maj 2015

Zmrzovanje, trening tekma in plani za bližnjo prihodnost

Ta vikend sem oddirkal zadnjo tekmo v pripravljalnem delu sezone. V soboto smo bili v Wolfsbergu v Avstriji, na šprint triatlonu brez zavetrja. Vreme je bilo katastrofa, dež in 9°C. Ne ravno idealne razmere za kolesarjenje in tek v enodelnih kopalkah :) Plavalo se je v odprtem bazenu, brez neoprena. S plavalno formo sem trenutno zadovoljen, prvih 400m sem začel v času 4:46, pri čemer mi je še ostajala rezerva. Potem sem tempo malo spustil, ter čakal na kolesarski del. Tukaj sem začel dokaj rezervirano, saj me zaradi mraza noge hitreje niso nesle. Ko sem se po polovici proge malo ogrel sem začel stiskat in na koncu prišel na tek z 20'' prednosti pred drugim (Matevž Planko). Čas kolesa je bil 40'' počasnejši kot lani na isti progi, kar ob letošnji boljši formi na kolesu kaže, da pogoji res niso bili vrhunski. Odtekel sem sam na prvem mestu in si sam dajal tempo. Noge so bile ok, tako da sem tekel dokaj sproščeno in po občutku kar hitro. V cilj sem prišel prvi z več kot minuto prednosti pred Matevžem in nekaj več pred Bojancem, ki je bil tretji. Lahko bi se reklo da smo jim Slovenci pobrali vse kar je bilo možno ;)
Na tekmo sem odšel iz treninga, saj sem trenutno v zadnji fazi priprav na prihajajoče dirke v Nemški Bundesligi (6.6. Kraichgau), teden kasneje sledi državno prvenstvo v Kopru, ter nato še dve tekmi evropskega pokala (Burgas 21.6. in Istanbul 28.6.). Dolgčas mi sigurno nebo.

Naslednji mesec nebo lahek, zato se je treba temu primerno pripravit, da bom lahko formo obdržal 4 tedne. Zdaj imam še teden dni napornih in obsežnih treningov, potem sledi postopno zmanjševanje obsega in tapering. Forma zaenkrat izgleda ok, motivacije tudi ne manjka. 

Rezultati
Članek





Ni komentarjev:

Objavite komentar